Het blijft een hot topic, de ongelijke verdeling tussen mannen en vrouwen in de bedrijventop. In 2016 bestond de doorsnee raad van commissarissen slechts voor 23% uit vrouwen. De raad van bestuur kwam niet verder dan 7%. Het aantal vrouwen in de top moet omhoog, dat staat vast. Op 13 april 2017 is dan ook een nieuwe wet in werking getreden die een toename stimuleert.

30% wordt de norm

Door de nieuwe wet komt er een wettelijk streefcijfer voor beursgenoteerde ondernemingen. Zo moet ten minste 30% van de bestuursleden uit vrouwen bestaan. Haalt een onderneming dit streefcijfer niet, dan moet zij dit toelichten in haar bestuursverslag.

Deze wettelijke verplichting komt trouwens niet uit de lucht vallen, maar vormt een voortzetting van een eerdere regeling uit 2013 die per 1 januari 2016 was komen te vervallen. De achterliggende gedachte is dat nog te veel vrouwelijk talent onbenut blijft. De toename van vrouwen in de top duurt eenvoudigweg te lang.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening

Wat vind jij? Moeten er meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven komen of juist niet? Laat het ons weten!

Auteur: mr. Roos van den Berkmortel, jurist

Roos

 “Hoi, ik ben Roos. Als jurist schrijf ik graag blogs over juridische ontwikkelingen die voor ondernemers belangrijk zijn. In de praktijk merk ik vaak dat bedrijven, naast goede rechtsbijstand, steeds meer behoefte hebben aan praktisch advies, het liefst op het moment dat er nog niets aan de hand is. Juist die ene juridische tip kan voor een bedrijf een wezenlijk verschil maken. Daarom blijf ik graag meedenken met onze leden, zodat zij kunnen anticiperen op wat komen gaat en hierdoor veilig zaken kunnen doen. Heb je een vraag over deze blog of wil je gewoon een keer sparren? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder.”

– mr. Roos van den Berkmortel, 085 750 10 17, r.vandenberkmortel@rechtsbundel.nl

Geef een antwoord