Anno 2017 doet iedere werkgever het wel eensvoor een sollicitatiegesprek de sollicitant even Googlen. Een goedkope en makkelijke manier om meer over hem of haar te weten te komen. Maar mag je dat zomaar? 

Welke privacy?

Het antwoord is nee. Een kandidaat mag je niet zomaar checken via sociale media als Facebook of Twitter. Althans als het aan de Autoriteit Persoonsgegevens ligt, zo blijkt uit haar opinie 

Wij vinden dat toch een beetje gek. Het gaat immers om openbare informatie op het internet en uiteraard wil je weten welk vlees je in de kuip hebt. Zeker als het je bedrijf aangaat. En daarbij, in de praktijk kun je maar moeilijk controleren of een werkgever een sollicitant heeft gegoogeld na het ontvangen van de sollicitatiebrief.  

Onze privacy toezichthouder denkt hier in ieder geval het zijne over. Het Googlen van kandidaten zou inbreuk maken op hun privacy. 

Gedaan met online ‘pre screenen’?

Betekent dit dat je sollicitanten niet meer online mag pre screenen? Toch wel, maar enkel als dit noodzakelijk is voor de betreffende functie. Denk aan functies met grote risico’s en ruime verantwoordelijkheden, zoals een teamleider of directeur. Wel moet je in dat geval duidelijk in de vacaturetekst vermelden dat je de sollicitanten mogelijk gaat Googlen. Als iemand dan toch solliciteert, geeft hij jou als het ware toestemming om hem op te zoeken via sociale media.  

Hoe dan ook, pas ermee op als werkgever. Je kan op de vingers getikt worden door de privacy toezichthouder. 

En de sollicitant zelf…

Ben je bezig met het zoeken naar een baan? Gooi niet zomaar alles online en scherm je profielen af. Hierdoor ziet je toekomstige droomwerkgever niet al je luie vakantiefoto’s of ladderzatte kiekjes voordat hij je daadwerkelijk ontmoet. Een eerste indruk blijft toch cruciaal. Voorkom dus dat je al bij voorbaat bent afgeschreven vanwege die ene schunnige foto waarin je bent getagd. Dat zou immers behoorlijk zuur zijn!

Auteur: mr. Roos van den Berkmortel, jurist

Wil je meer weten over de actuele Privacywetgeving? Vraag je je als werkgever af of je werkwijze door de beugel kan? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Roos

 “Hoi, ik ben Roos. Als jurist schrijf ik graag blogs over juridische ontwikkelingen die voor ondernemers belangrijk zijn. In de praktijk merk ik vaak dat bedrijven, naast goede rechtsbijstand, steeds meer behoefte hebben aan praktisch advies, het liefst op het moment dat er nog niets aan de hand is. Juist die ene juridische tip kan voor een bedrijf een wezenlijk verschil maken. Daarom blijf ik graag meedenken met onze leden, zodat zij kunnen anticiperen op wat komen gaat en hierdoor veilig zaken kunnen doen. Heb je een vraag over deze blog of wil je gewoon een keer sparren? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder.”

– mr. Roos van den Berkmortel, 085 750 10 17, r.vandenberkmortel@rechtsbundel.nl

Geef een antwoord