Goeie vraag. Op dit moment hebben we geen flauw idee. In het verleden moest je nog een VAR-verklaring kunnen overleggen, op 1 mei van dit jaar zou de nieuwe Wet DBA helderheid bieden. Deze wet ligt van alle kanten onder vuur. Wat betekent dit voor jou als opdrachtgever?

Verkapte arbeidsrelatie

Vindt de Belastingdienst dat sprake is van een (verkapte) arbeidsrelatie, dan loop je als opdrachtgever het risico om loonheffingen te moeten afdragen. De fiscus kijkt hierbij onder meer of sprake is van loon, een gezagsverhouding of het persoonlijk uitvoeren van de werkzaamheden.

De Wet DBA moest eigenlijk meer duidelijkheid hierin bieden, maar leidt in de praktijk enkel maar tot meer onzekerheid. Vroeger kenden we de VAR-verklaring, waarmee een zzp’er vrij eenvoudig kon aantonen dat geen sprake was van een arbeidsrelatie. Omdat de fiscus het lastig vond om op basis van de VAR-verklaring vast te stellen of dit inderdaad zo was, kwam de overheid met de Wet DBA op de proppen. De insteek hierbij was dat opdrachtgevers en zzp’ers met modelovereenkomsten aan de slag zouden gaan om zo uitsluitsel te bieden.

In de praktijk blijken nogal wat haken en ogen aan deze nieuwe wet te zitten. Dit leidt dan weer tot de nodige onzekerheid bij zzp’ers én hun opdrachtgevers over mogelijke naheffingen. Hierdoor zijn inmiddels heel wat zzp’ers hun werk als zelfstandige kwijtgeraakt.

Geen boetes!

De fiscus heeft dan maar besloten om de nieuwe regels niet al te nauw te nemen, in ieder geval niet tot 1 juli 2018. Tot die tijd worden dan ook geen boetes en naheffingen opgelegd als achteraf wordt vastgesteld dat toch sprake is van een arbeidsrelatie. Houd het in ieder geval wel netjes, want als blijkt dat je als opdrachtgever opzettelijk de grens overschrijdt, heb je alsnog een probleem.

Auteur: mr. Roos van den Berkmortel, jurist

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn op dit gebied, hoor je van ons!

Roos

 “Hoi, ik ben Roos. Als jurist schrijf ik graag blogs over juridische ontwikkelingen die voor ondernemers belangrijk zijn. In de praktijk merk ik vaak dat bedrijven, naast goede rechtsbijstand, steeds meer behoefte hebben aan praktisch advies, het liefst op het moment dat er nog niets aan de hand is. Juist die ene juridische tip kan voor een bedrijf een wezenlijk verschil maken. Daarom blijf ik graag meedenken met onze leden, zodat zij kunnen anticiperen op wat komen gaat en hierdoor veilig zaken kunnen doen. Heb je een vraag over deze blog of wil je gewoon een keer sparren? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder.”

– mr. Roos van den Berkmortel, 085 750 10 17, r.vandenberkmortel@rechtsbundel.nl

Geef een antwoord